It's a wrap

It’s a wrap

Wrap Heineken fusten

Al enkele jaren wrappen wij bierfusten voor Heineken. Dit kunnen 50 liter fusten zijn, maar ook van 500 liter nemen wij onder handen. Voor deze specifieke opdracht was de wens van Heineken om 32 fusten te voorzien van full color geprinte folie. 24 fusten van 50 liter, 8 stuks van 30 liter.

Deze 32 fusten komen uiteindelijk in een stelling te staan van 8 kolommen en 4 rijen. Wanneer alle 32 fusten op de juiste plek staan, vormen deze samen één afbeelding. Aan ons de opdracht om dit correct en vakkundig uit te voeren.

De voorbereiding

Correcte maatvoering is cruciaal in deze dus hebben wij de technische tekeningen opgevraagd van de stelling. Op basis van deze tekening konden wij nauwkeurig het ontwerp plaatsen in ons gemaakte stramien. Hierbij houden wij altijd rekening met overlap en de verwerking van de folie.

Tekening op schaal
Tekening op schaal met ontwerp

De productie

De bestanden zijn klaar om geprint te worden op onze HP Latex 335 Large Format Printer. Een printer die gebruik maakt van inkten die 70% watergedragen zijn en dus minimaal het milieu belasten. De folie die wij hiervoor gebruiken is een 100% vervormbare folie van Avery. Hierdoor zijn wij in staat om diepe geulen ook probleemloos te voorzien van folie. Alle Visuals voorzien wij van een beschermfolie om verkleuring tegen te gaan en om de folie schoon te houden.

De printer in actie!
Het monteren van de folies

De stickers zijn geprint en voorzien van glans laminaat. Nu is het tijd om de stickers vakkundig aan te brengen op de fusten. Hier zijn onze monteurs ware kunstenaars in. Zij kunnen als geen ander de folie ‘lezen’ om tot een pracht resultaat te komen.

De fusten worden netjes voorzien van een beschermfolie om tijdens het transport geen schade op te lopen. Klaar om de fusten te plaatsen op locatie!

Het resultaat!

Related Posts